Het verhaal van Aïsha


In augustus 2004, een behoorlijk warme maand, waren mijn vriend Jan en ik te gast bij Willie en Koos. Willie is assistent-beheerster van het dierentehuis in Hoorn en zij woont met haar man en dieren naast het asiel. Op de bewuste avond vierde Willie haar verjaardag en we zaten lekker buiten in de tuin toen de telefoon ging.

Het was Renate van de Dierenambulance met de melding dat de ambulance onderweg was naar Hoorn met aan boord enkele katten, een hond en een paar hele jonge kittens. De dieren waren uit een huis gehaald in Enkhuizen, de bewoners waren al enige tijd met de Noorderzon vertrokken en ze hadden de dieren aan hun lot overgelaten. Bij aankomst bleek 1 kitten heel slecht te zijn en deze is vrij vlot overleden. De poes die erbij zat bleek niet de moeder te zijn, dus de twee overgebleven kittens moesten geflest worden, een hele intensieve maar dankbare taak. ( als het goed gaat)

Voordat we dat echter konden doen moesten ze eerst ontvlooid worden, en toen we de kittens op hun rug draaiden schrokken we ons het apezuur.....bij alletwee zat het in de schaamstreek en rondon de anus vol met madeneieren (gelukkig nog eieren!) en we zijn toen een flink poosje zoet geweest om deze allemaal te verwijderen, heel minuscuul en uiterst voorzichtig met een vlooienkammetje. De volgende dagen ging het niet echt goed met de twee overgebleven kittens, ze dronken wel maar de ontlasting kwam slecht op gang. Het broertje van Aisha, een rood/wit katje, heeft de dierenarts uiteindelijk moeten laten inslapen omdat de darmpjes het niet meer deden. Ondertussen had ik aan Jan gevraagd of hij het goed vond dat Aisha bij ons zou komen zodat we haar konden verzorgen, want we hadden toen een nestje Maine Coon kittens van 4 weken oud, en we hoopten dat de moederpoes Aisha ook zou accepteren en haar bij zich zou laten drinken. Dat laatste was jammer genoeg teveel gevraagd, maar Aisha werd wel gewassen en bemoederd door Mysty. Het ontlasten moesten wij doen, en na een paar dagen was ik daar al behoorlijk handig in. Ik had nl. ontdekt dat als ik de wastafel halfvol liet lopen met warm water dat het dan een stuk makkelijker ging. Doordat Aisha geflest moest worden is het een heel aanhankelijk poesje geworden, en ze was helemaal gek op de stofzuiger..... ze ging altijd meeliften :-)

Spelen met de andere kittens was natuurlijk ook dikke pret en toen ik weer naar school moest was Jan het grootste deel van de dag met haar thuis, en ik kan jullie vertellen, Jan en Aisha waren echt stapel op elkaar. Aisha is meegeweest naar Zwolle als Jan daar heen moest en ook toen we een keer naar Drenthe gingen, op bezoek bij mijn ouders die daar op vakantie waren, ging Aisha mee. Hierdoor is ze een echte bereisde poes geworden. Toen Aisha klaar was om geplaatst te worden kwamen al snel Marco en Nicole om de hoek kijken en tot onze grote vreugde heeft ze bij hen een geweldig gouden mandje en een paar speelkameraadjes gevonden!


Aisha Aisha

Aisha